Privatizarea sistemului de urgență va duce la prăbușirea sa și va însemna o condamnare la moarte pentru mulți dintre concetățenii noștri. În țara cea mai săracă din UE, nu ne permitem să nu avem acces gratuit la ambulanță și la Urgențe.
Nu mai este un secret că guvernele de dreapta țintesc privatizarea a cât mai multor servicii publice. Retorica necesității privatizării sistemului de urgență se construiește încă din perioada de austeritate brutală care a dus la izbucnirea protestelor din 2012.
Cine stă în calea acestor planuri? Fie că i s-a cerut demisia în direct la TV, fie că i se caută greșeli prin „audituri” mai mult sau mai puțin transparente, Dr. Raed Arafat susține aceeași poziție: sistemul medical de urgență este un serviciu public și trebui să rămână un serviciu public. La fel și cei 141 de coordonatori din sistem care trag un semnal de alarmă privind atacul la care este supus sistemul de urgență și anunță acțiuni de protest ()
Aproximativ 20% dintre români beneficiază anual de aceste servicii medicale, fie că este vorba de ambulanță sau de urgențe. Privatizarea acestuia ar încălca dreptul la acces la sănătate, mai ales pentru cei care nu își permit să plătească. Categoriile cele mai vulnerabile sunt ținta preferată a politicilor de dreapta care nu ține cont de viețile noastre.
Solicităm tuturor forțelor politice și civice să acționeze în sensul blocării procesului de distrugere și privatizare a sistemului public de sănătate.
–
Urmărește-ne și pe Facebook: #democratie #solidaritate #demos
Vino alături de noi:
Descriere foto: Trei semne grafice alăturate: Crucea Roșie, semn matematic al diferenței de mărime, simbolul dolarului]