Laura D. Stifter


Laura Stifter - Alegeri Locale Bucuresti 2020

Sunt Laura Stifter, profesoară de Religie, Filosofie, Logică și Cultură civică, absolventă a Universității București. Am 28 de ani și locuiesc în București. Sunt specializată în etică aplicată și filosofie politică, precum și doctorand în cadrul Facultății de Filosofie. Sunt persoană cu dizabilități (nevăzătoare) și activistă civică pentru drepturile acestei categorii de cetățeni.

Candidez din partea Demos la Consiliul Local al Sectorului 1, cu scopul de a construi împreună o comunitate incluzivă și solidară, un sector curat, sigur și accesibil pentru noi toți. Sunt cadru didactic în școli și licee de masă. Am predat inclusiv în sectorul 1, ceea ce m-a ajutat să înțeleg foarte bine specificul și nevoile comunității de aici.

Am ales să fac politică pentru a susține cauza persoanelor cu dizabilități, precum și o serie de deziderate în domeniul educațional: o educație incluzivă, centrată pe elev, bazată pe formarea de competențe și aptitudini, o educație care să formeze gândirea liberă și critică, spiritul colaborativ și rafinamentul etic al tinerilor.

Voi susține drepturile fundamentale ale cetățenilor cu dizabilități, așa cum am reușit și până acum în plan civic. Voi face demersuri pentru susținerea victimelor violenței domestice, precum și pentru sprijinirea copiilor în situații de risc (orfani, din familii sărace).


Amalia Epure


Amalia Epure - Alegeri Locale Bucuresti 2020

Sunt Amalia Epure, am 34 de ani, am studiat limbi străine la Universitatea București și lucrez în domeniul publicării electronice. În 2005 m-am mutat în București când mi-am început studiile.

Participarea la protestele societății civile m-a făcut să conștientizez nevoia de a contesta clasa politică actuală nu doar din stradă sau din piață. M-am alăturat în cadrul Demos, unor oameni la fel de revoltați și dornici de un nou fel de a face politică. 

Sectorul 1 este cel mai bogat sector al capitalei dar totodată și cel mai inegal. Pentru a stimula accesul egal la resurse militez pentru înființarea de creșe și grădinițe publice gratuite, accesibile tuturor locuitorilor din sector, nu doar celor cu venituri peste medie.

De asemenea, viziunea Demos asupra unei bune conduceri locale depășeste sfera strict administrativă; în calitate de reprezentanți locali, dorim să contribuim la respectarea drepturilor voastre prin organizarea în sector a unui Centru de sprijin pentru lucrători.

În calitate de consilier local mă angajez să urmez programul Demos în vederea susținerii intereselor TUTUROR locuitorilor Sectorului 1, nu doar a unei minorități privilegiate.


Nona Șerbănescu


Sunt Nona Șerbănescu și candidez din partea Partidului Demos pentru Consiliul Sectorului 1. Sunt artistă, manager cultural și mamă a doi copii. Am 38 de ani și locuiesc în București de când m-am născut. Am locuit pe Dinicu Golescu și pe Mircea Vulcănescu, zone ale Sectorului 1 unde există probleme pe care am avut ocazia să le cunosc.

Sectorul 1 deși deține resurse are și mari probleme. Groapa de gunoi Iridex care poluează aerul dintr-o bună parte a sectorului, cartiere unde comunitățile trăiesc în condiții de sărăcie extremă, disparități economice, probleme de trafic către și dinspre zona de Nord a capitalei la orele de vârf și multe altele.

În calitate de consilier doresc să mă implic în primul rând în zona mea de expertiză, arta și cultura, transparentizarea alocării de resurse de la Sector pentru artă, cultură, educație dar și pe problemele specifice de mediu și implicare socială ale sectorului. Voi fi o susținătoare activă a accesului la facilități educaționale, culturale și artistice pentru copii, adolescenți, tineri și vârstnici, precum și pentru persoane cu dizabilități atât în centrul orașului, cât mai ales în zonele periferice sau în cartierele „dormitor” unde acestea lipsesc cu desăvârșire.